Ηχηρό μήνυμα για ΝΔ στην Παιδεία: 66% αρνητικές γνώμες!

Submitted by nikosal on Wed, 01/07/2020 - 20:04

Σε έρευνα γνώμης της aboutpeople για λογαριασμό του news247, που αφορά την αποτίμηση του κυβερνητικού έργου από τους πολίτες, ο τομέας της Παιδείας έχει τις χειρότερες σχεδόν επιδόσεις, με μόλις 29% θετικές γνώμες και υπερ-διπλάσιες αρνητικές (66%).

Μετά την κα Κεραμέως, μόνο δύο υπουργοί της ΝΔ αξιολογούνται χειρότερα: ο κ. Βρούτσης (vaucher) και ο κ. Βορίδης.

Τρεις μόνο τομείς του κυβερνητικού έργου (εξωτερική πολιτική, ψηφιακή πολιτική, υγεία) αξιολογούνται κατά πλειοψηφία θετικά. Σε άλλον ένα, αυτόν του υπ. Εσωτερικών, αρνητικές και θετικές γνώμες μοιράζονται μεταξύ τους. Στους υπόλοιπους δώδεκα (12) τομείς, οι αρνητικές γνώμες υπερτερούν των θετικών. Και αυτό δείχνει ότι το γυαλί αρχίζει να ραγίζει, παρά την άνιση στήριξη του μιντιακού συστήματος και τις πρόσκαιρες συνθήκες συσπείρωσης που προκάλεσε η πανδημία.

Δήλωσε σχετικά ο Ν. Φίλης: «Όλο αυτό το χρόνο κάναμε μαχητική και πάντα τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα πεπραγμένα του υπουργείου Παιδείας και της πολιτικής του ηγεσίας. Με επιχειρήματα, στοιχεία και πολιτικό στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου. Η κα Κεραμέως πίστεψε ότι μπορούσε να σαρώσει σαν μπουλντόζα τις θετικές αλλαγές και κατακτήσεις επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς σταθήκαμε ακλόνητα αντίθετοι απέναντι σε επιλογές όπως η εξίσωση υποβαθμισμένων κολεγίων με τα δημόσια πανεπιστήμια, η κατάργηση των διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, η κατάργηση των νέων πανεπιστημιακών τμημάτων, η ζωντανή big brother μετάδοση του μαθήματος παρουσία μαθητών, πιο πρόσφατα η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε νηπιαγωγεία και δημοτικά που ευνοεί την ιδιωτική εκπαίδευση, η αντιπαιδαγωγική αύξηση των εξετάσεων στα Γυμνάσια προς ενίσχυση των φροντιστηρίων, η πρωτοφανής κατάργηση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τα Λύκεια, η δημιουργία περισσότερων προτύπων για λίγους και εκλεκτούς, που φέρνει τριχοτόμηση του δημόσιου σχολείου -και τόσα ακόμα, ο κατάλογος είναι πολύ μακρύς.

Θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, να δημιουργούμε ανάχωμα στα αρνητικά πισωγυρίσματα και να παλεύουμε για δημόσιο σχολείο καλύτερο για όλους».

Διαβάστε όλα τα αποτελέσματα της έρευνας, εδώ.

Image
Paratiritirio
Species